Amerikai fánk sütése
Bővebben - More

2 pohár liszt (kb.35dkg) 1 pohár cukor (kb.25dkg) 1 pohár tej (2,5dl) ½ teáskanál só 1 csomag sütőpor 1 csomag vanillincukor 2 evőkanál étolaj 2 egész tojás A lisztet megszitáljuk, belekeverjük a sót és a sütőport. A tojást összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Beleöntjük az olajt, majd a tejet. Végül belekeverjük a lisztet. A kész tésztát egy kinyomó zsák segítségével megtöltjük a fánk sütő formát. Formánkat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. Ha nincs fánksütőnk, akkor a muffin sütőben is meg lehet sütni. A formát csak félig töltjük meg, mivel a sütés hatására a tészta a duplájára nő meg. Előmelegített sütőben 10 perc alatt megsül. A megsült fánkokat porcukorral megszórjuk. Lekvárt is adhatunk melléje. Ha van időnk, akkor porcukor helyett cukormázzal is bekenhetjük.

38 views Jan 27