Skót tojás egyszerűen, gyorsan
Bővebben - More

Hozzávalók: • 50 dkg darált sertéshús • 7 db tojás • 2 tk só • 1 tk őrölt bors • 1 tk pirospaprika • 1/2 tk őrölt kömény • 2 tk petrezselyemzöld • 1 fej vöröshagyma • 3 gerezd fokhagyma • 15 dkg liszt • 15 dkg zsemlemorzsa • 0,6 liter olaj (a sütéshez) Elkészítés: Enyhén sós vízbe főzzünk meg 4 tojást keményre, hűtsük le és pucoljuk meg. A legegyszerűbb vízben megpucolni. Három evőkanálnyi olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, fűszerköményt és az összezúzott fokhagymát. Kevergetés közben egy-két percig pároljuk még egy kis (1-2 evőkanálnyi) víz hozzáadása mellett. A darált húst egy tálba helyezzük, beleöntjük a hagymás-fűszeres alapot, a petrezselymet, ráütünk egy nyers tojást és alaposan összekeverjük. A munkapultra kiterítünk négy darab 40X40 cm-es folpackot majd mindenik közepére helyezzük rá a masszánk egynegyedét. A masszát nagyjából 1 cm vékonyra szétterítjük, és a közepébe helyezünk egy-egy főtt tojást és a folpack segítségével szép tojásformákat alakítunk ki (lásd a videóban). Ezután a skót tojásokat lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő, nem túl forró olajban, időnként megforgatva, 10 percig sütjük. Tálalás: A kész skót tojásokat félbevágva vagy szeletelve, cézár saláta ágyon tálaljuk. Természetesen egyéb saláták vagy főzelékek mellé is kiváló társítás.



 

43 views Mar 18