Tojáskrém Húsvéti tojáskrém
Bővebben - More

Hozzávalók : 7 db megfőzött közepes vagy nagyobb méretű tojás , kb 5 dkg finomra vágott kaliforniai piros paprika , 5 dkg puha vaj , 3-4 csipet finomra vágott petrezselyem , 1 evőkanál 20 % tejföl , ízlés szerint mustár , fél fej finomra vágott vöröshagyma , 3-4 csipet szerecsendió , őrölt fehér bors vagy bors keverék ami áll: fekete , fehér , zöld bors , rózsabors , szegfűborsból ízlés szerint , só , kurkumára csak akkor van szükség ha a tojások sárgája nem érte el a kívánt szint , ez esetben egy késhegynyit lehet tenni a keverékhez .A sóval vigyázni mert a mustár alapból is már kellő képen sós ! Az alapanyagokat alaposan össze kell keverni , szép krémes állagot fogtok kapni. Arra figyeljetek hogy az alkatrészek / hagyma , paprika , petrezselyem / igen finomra legyenek összevágva , hogy a csillagcsövön akadály mentesen tudjanak kifelé haladni  Ha valakinek van habzsák a birtokában , abba közepes méretű csillagcsövet helyezünk és a felezett tojásokat betöltjük vele , azontúl akár paradicsomot , paprikát , is be lehet tölteni vagy egyszerűen a pirított kenyérre nyomjátok rá. Mindenkinek jó étvágyat hozzá ! Hűtőben tárolva több napig eltárolható , fogyasztható!

42 views Mar 27