Április ajándéka: Medvehagymás pogácsa
Bővebben - More

Medvehagymás pogácsa recept: 50 dkg liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (1dl tej, 1 mokkáskanál cukor 3 dkg élesztő), 25 dkg szobahőmérsékletű margarint vagy vajat, 2 dl tejfölt, 1 csapott evőkanál sót, 1 db tojást, 2 dl tejfölt. A tésztát jól kidolgozzuk, majd szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjünk olvasztott vajjal és apróra darabolt medvehagymával. Hajtogatjuk, az üres felhajtott oldalakat is megkenjük vajjal és megszórjuk medvehagymával. Újra kinyújtjuk a tésztát, a tetejét megkenjük tojássárgájával, megszórjuk 10 dkg durvára reszelt sajttal. Négyzeteket vágunk a tésztából, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megütjük. Jó étvágyat!

66 views Apr 9