Epres csokihab torta
Bővebben - More

Hozzávalók 10 szelethez Az aljához: 10 dkg háztartási keksz 1 ek olvasztott vaj A csokimousse-hoz 2 tk. zselatin 2 tk hideg víz 15 dkg csokoládé 3 dl tejszín 2 ek porcukor 20 dkg közepes méretű eper megtisztítva A csokimázhoz: 1 dl tejszín 10 dkg csokoládé csokiforgács vagy eper a díszítéshez 1.A kekszet egy robotgépben összetörjük, és hozzáadjuk a vajat, alaposan összekeverjük. Ezzel a morzsával béleljünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát. 2.A zselatint összekeverjük a vízzel, és hagyjuk duzzadni. A tejszínt felmelegítjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és ha feloldódott, ráöntjük a csokoládéra. Simára keverjük. 3.A tejszínt felverjük a porcukorral, majd óvatosan a csokis masszába forgatjuk. A masszából egy keveset a kekszalapra öntünk, majd az epreket beleállítjuk a csúcsukkal felfelé. A maradék krémet is ráöntjük. Hűtőbe tesszük 6 órára. 4.A csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, majd ráöntjük a csokira, és elkeverjük. Ha kissé lehűlt, ráöntjük a krémre, majd tovább hűtjük 30 percig. Tálaláskor csokiforgáccsal vagy eperrel díszítjük.

45 views May 4