Sütés nélküli krémes túrótorta
Bővebben - More

A kekszes alaphoz: -70 g vaj -20 dkg zabkeksz (pl. ZabÁlom) -1 citrom frissen reszelt héja A krémes túróhoz: -50 dkg krémes túró -1/2 citrom frissen facsart leve -15 dkg cukor -1 tk vaníliakivonat -3,5 dl habtejszín Elkészítés: A vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk. A krémes túrót (ha nem ilyet vettünk, a sima túrót sűrű lyukú szitán nyomjuk át, hogy ne legyen darabos) robotgépbe tesszük és a citrom levével, cukorral, vaníliakivonattal habosítjuk. Hozzáadjuk a hideg (!) habtejszínt és habosra verjük, a robotgépet magas fokozaton dolgoztatva. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és minimum 6 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk zabkeksz morzsával és eperrel díszítjük.

26 views May 5