Fagylalttorta
Bővebben - More

A torta alapja és teteje habcsók; 3 tojásfehérjét 200 g cukorral 10 percig mixerezünk. A kemény cukros tojásfehérjét két részre osztjuk és 2 db sütőpapírral borított (24 cm átmérőjű) kapcsos tortaforma alsó sütőlapjára helyezzük, majd 100 fokra előmelegített légkeveréses sütőben egy órát szárítjuk. A habcsókról még melegen lehúzzuk a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Töltelékek: 1.) epersorbet 50 ml vízből és 5 dkg cukorból szirupot készítünk. A felforrt vízhez hozzáadjuk a cukrot és közepes hőfokon 6 percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a 300 g botmixerrel pépesített epret. Elkeverjük, kihűtjük, majd mélyhűtőbe helyezzük 4-5 órára, félidőben keverjük át a vizes alapú eperfagylaltunkat, így megtörik és könnyebben tudjuk a tortalapra simítani. 2.) 300 ml vaníliafagylalt 3.) mascarponés krém 150 g mascarpone, 50 g cukor, egy citrom reszelt héja, 100 ml tejszín (kemény habbá felvert). Mixer segítségével a hozzávalókat összekeverjük. (pár másodperc) 4.) 100 ml kemény habbá felvert tejszín. A fenti sorrendben a töltelékeket az egyik habcsóklapra helyezzük, majd a tortánkat beborítjuk a 2. habcsóklappal. A tortát minimum 3 órára mélyhűtőbe helyezzük. Tálalás előtt 20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten a tortát, így könnyebb szeletelni és az epersorbet is enged a fagyos állagából.

32 views May 16