Málnás pitenyalóka
Bővebben - More

A tésztához: 30 dkg liszt 1,5 tk só 12 dkg hideg vaj 1 tojás 1 tk vaníliakivonat A töltelékhez: málnalekvár Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet és a sót a hideg vajjal. Amikor a keverék vizes homokhoz hasonlít, hozzáadjuk a tojást, kikeverjük, majd annyi hideg vizet (1-2 ek) adunk még hozzá kanalanként, amennyitől ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk és 15 percre behűtjük. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és szív alakú kiszúróformával kiszúrjuk. Egy evőkanálnyi málnalekvárt kanalazunk minden szív közepére, ráfektetünk egy bambusz pálcikát, majd befedjük egy másik szív alakúra kiszúrt tésztával, aminek a közepét egy kisebb szívvel kiszúrjuk, hogy kis ablakot kapjunk. Villával lenyomkodjuk a szélét. Megkenjük tojással a tetejét. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Fogyasztás előtt langyosra hűtjük.

39 views Jun 5