Málnás zabszelet
Bővebben - More

A morzsához: 20 dkg sima liszt 15 dkg barna cukor 15 dkg zabpehely 1 tk só 1 tk sütőpor 1/4 tk szódabikarbóna 1/2 tk őrölt fahéj 18 dkg puha vaj A töltelékhez: 50 dkg málna vagy vegyes erdeigyümölcs (lehet fagyasztott) 2 ek liszt 50 g barna cukor 1 ek frissen reszelt citromhéj 1/2 citrom frissen facsart leve Elkészítés: A morzsához az összes hozzávalót a vaj kivételével késes robotgépbe tesszük és alaposan összedolgozzuk. A vajat a végén adagoljuk hozzá és addig dolgoztatjuk a gépet, amíg morzsás állagú masszát kapunk. 1,5 csészényit félreteszünk, a többit egy sütőpapírral bélelt sütőforma (kb. 20X30 cm) aljára nyomkodjuk. 175 fokon 15 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A lehűlt morzsarétegre borítjuk és eloszlatjuk rajta. A tetejét megszórjuk a félretett morzsával és visszatesszük 35 percre a sütőbe. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük.

16 views Jun 18