Málnával sütött túrótorta
Bővebben - More

Kristálycukor - 5–6 ek. Vörösbor - 1 dl Icefield málna, fagyasztott - 400 g Málna, friss - 125 g Túrótorta Pilos túró, áttörve - 750 g Goldessa natúr krémsajt - 150 g Kristálycukor - 300 g Castello só - 1 csipet Castello liszt, a tésztába + a málnához - 1–2 ek. - + 2 ek. Citrom, reszelt héja - 1 db Deluxe vaníliarúd, kikapart belseje - 1 db Milbona habtejszín - 500 g Tojás, egész - 6 db Málna, friss - 125 g Elkészítés: Málnaszósz A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss, egész málnát adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek. Túrótorta A túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel. Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.

16 views Jun 18