Meggyespite-tekercs
Bővebben - More

A töltelékhez: kb. 30 dkg magozott meggy ½ tk. őrölt fahéj ¼ tk. őrölt szerecsendió 2 tk.porcukor A tésztához: 275 g leveles tészta (1 csomag) 1+1ek.cukor 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Egy piteformát kivajazunk és kilisztezünk.A meggyet a porcukorral és a fűszerekkel összeforgatjuk, és félretesszük. A leveles tésztát megszurkáljuk, és hosszában 4 egyforma, 6 cm széles csíkra vágjuk. A meggyeket sorban a tésztacsíkokra helyezzük, és betakarjuk a tésztával úgy, hogy meggyel töltött tésztahengereket kapjunk. Ezeket a piteforma közepéből kiindulva elkezdjük a formában feltekerni, mindig ott folytatva a következő töltött tésztával, ahol az előző véget ért. Amikor a formát teljesen megtöltöttük, a tetejét megkenjük a kissé felvert tojással, és megszórjuk egy újabb evőkanál cukorral. 190 fokra előmelegített sütőben 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletekre vágva fogyasztjuk.

43 views Jun 26