Csokis-meggyes pavlova
Bővebben - More

Csokis-meggyes pavlova A töltelékhez: kb. 30 dkg magozott meggy ½ tk. őrölt fahéj ¼ tk. őrölt szerecsendió 2 tk.porcukor A tésztához: 275 g leveles tészta (1 csomag) 1+1ek.cukor 1 tojás a kenéshez Elkészítés: Hozzávalók 4 személyre: A pavlovához: 6 tojásfehérje 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 csipet só 30 dkg porcukor A meggy-ribizli dzsemhez: 20 dkg magozott meggy és ribizli vegyesen 5 dkg nádcukor 2 ek víz A csokis habhoz: 2,5 dl tejszín 5 dkg étcsokoládé A díszítéshez: 10 dkg meggy és ribizli Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 110 fokra. Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tojásfehérjéket robotgépben közepes habbá verjük. Beleszitáljuk a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a sót, és folytatjuk a habverést. A porcukrot innentől kanalanként adagoljuk a habhoz, minden adag után jól eldolgozva, hogy fényes, fehér, stabil állagot kapjunk. Az előkészített sütőlemezen kevés habal rögzítjük a sütőpapírt, hogy ne csúszkáljon, majd a felvert tojáshabot habkártya segítségével kerek, kb. 20 cm átmérőjű, 8–10 cm magas formára kenjük. A közepén hagyunk egy kisebb mélyedést, hogy a tölteléket később bele tudjuk halmozni. Kb. 1 óra alatt készre sütjük, és résnyire nyitvahagyott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni. A megtisztított, leöblített gyümölcsöket sziruposra forraljuk a cukorral és vízzel, majd hagyjuk kihűlni. A jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, kihűtjük és az azonos hőmérsékletű tejszínhabbal összeforgatjuk. Tálaláskor a pavlova közepére halmozzuk a csokis tejszínt, rákanalazzuk a meggyes, ribizlis dzsemet, és friss gyümölcsökkel díszítjük.

65 views Jul 3