Pálinkás csirkemájkrém
Bővebben - More

fél kiló csirkemáj. Ezt szívvel együtt adják, azt én megfőztem a macskáknak. 1 közepes fej apróra vágva 3 gerezd fokhagyma aprítva 1 kávéskanál szárított kakukkfű 150 gramm vaj 2 cl pálinka kevés olaj só, bors olvasztott kacsazsír Tisztítsd meg a májat, vágd le róla a szívet, szedd ki az ereket. Nem kell szépen dolgozni, úgyis turmixolod az egészet. Kevés olajon fonnyaszd meg a hagymákat, mehet rá a máj. Borsozd, és add hozzá a kakukkfüvet. Addig süsd a májat, amíg kívül kérget kap, de belül még krémes. Ekkor öntsd hozzá a pálinkát, és sózd meg. Turmixold össze a vajjal, gyönyörű krémes állagot kapsz. Kóstold meg, ízesítsd, ha kell. Tedd kétdecis üvegekbe, önts rá olvasztott kacsazsírt. Mehet is a hűtőbe.

63 views Oct 2