Fűszeres csirkeszárny, zelleres krumplipüré
Bővebben - More

16 db csirkeszárny egy evőkanál barnacukor egy kávéskanál római kömény egy kávéskanál koriander két kávéskanál füstölt őrölt paprika só, bors olívaolaj A szárnyakat válaszd szét a két izületnél. A vékony végekből remek csirkealaplevet lehet főzni. A szárnytövön van több hús, ennek a vékony végénél vágd körbe a bőrt és a húst, majd szép húzd fel, így szabaddá válik a csont. A pác összes hozzávalóját keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat. Legalább egy órán át pácold a hűtőben, de maradhat egész estére is. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 200 fokon 30 percig. Ha nem elég barna, akkor a végén add rá a maximum hőfokot. 1 zeller a gumója mosva, pucolva, levele mosva 400 g krumpli pucolva 250 g vaj 2.5 dl tej só, bors, frissen reszelt szerecsendió Az egyenlő darabra vágott krumplit és zellert főzd puhára. Ha teljesen selymes pürét szeretnél, akkor törd össze krumplinyomóval. Én nem szoktam, szeretem, ha vannak benne kisebb egész darabok. Add hozzá a kockázott vajat, reszelj hozzá szerecsendiót, sóz és borsozd. Egy kevés tej hozzáadásával kezd el pürésíteni a robotgéppel. Addig hígítsd, míg a számodra megfelelő állagot el nem éred. A végén keverd bele az apróra vágott zellerlevelet.

35 views Oct 5