Chai panna cotta pite
Bővebben - More

 



Hozzávalók 4-6 személyre: Az alaphoz: 25 dkg Detki mézes tere fere keksz finomra törve vagy darálva 12 dkg puha vaj A töltelékhez: 4 dl tejszín 3 dl tej 12 dkg cukor 1 teáskanál vaníliakivonat 2 fahéj rúd 4 szegfűszeg 3 zöld kardamom ½ tk őrölt gyömbér 1 ek vaníliakivonat 1 csillagánizs 2 filter fekete tea 1 narancs héja 1 evőkanál zselatin Elkészítés: A kekszet és a vajat dolgozzuk alaposan össze és szórjuk egy kerek piteformába. Oszlassuk el úgy, hogy a szélén lévő mélyedésekbe is jusson és az alját egy pohár segítségével, egyenletesen tömörítsünk le. Amíg elkészítjük a tölteléket tegyük hűtőbe. A töltelékhez egy lábosba tegyük a tejszínt, tejet a cukorral és a fűszerekkel és forraljuk fel. Ha felforrt, tegyük bele a teát is, vegyük le a tűzről és hagyjuk ázni 5 percig. Ezután a szűrjük le a fűszeres tejet és hagyjuk tovább hűlni. A zselatint keverjük oldódásig 2-3 evőkanál langyos vízben, majd adjuk a fűszeres tejhez. Ha kihűlt a keverék öntsük az előkészített pite formába és tegyük a hűtőbe kidermedni 4-5 órára.

30 views 6 days ago