Diétás Diós Bejgli
Bővebben - More

 



Tésztához: Zabpehelyliszt 400g Élesztő (6g) 1 tojás sárgája Pici só Édesítőszer 50g Kokuszolaj 16dkg Egy kevés tej Dió krémhez: Darált dió 300g Édesítőszer 150g Tej kb 1,7dl Elkészítés: Az összetevőket egy tálban összedolgozzuk, majd összegyúrjuk a tésztát egy golyóvá és folpakkba csavarva 30 percre a hűtőbe tesszük. A krémet egy lábosba összekeverjük, összefőzzük. Ha lejárt a 30perc kivesszük a tésztát és kiterített folpakkra helyezzük. Ketté vágjuk és 2 lapot nyújtunk belőle (kicsit nehezebben nyújtható). Majd elfelezzük a krémet és egyenletesen eloszlatjuk a kinyújtott tészta lapokon. Folpakk segítségével felcsavarjuk őket, majd tojás sárgájával vékonyan megkenjük és hűtőbe tesszük kb 30 percig míg meg nem szárad. Ha megszáradt, újra megkenjük tojás sárgájával és ismét hűtőbe tesszük száradni. Ezután tojás fehérjével kenjük meg és ha ez is megszáradt a hűtőben, 180fokon 40 perc alatt (míg aranybarnára nem sül) készre sütjük.

71 views Dec 17, 2018