Nem csak farsangra - Szalagos fánk
Bővebben - More

 



Fánk tészta hozzávalói: Donut Ingredients: 50 ml langyos tej 2 dkg cukor 4 dkg élesztő Élesztő felfuttatása körülbelül 5 perc 50 dkg liszt 5 db tojássárgája 5 dkg porcukor 6 dkg olvasztott vaj 1 citrom reszelt héja 1 evőkanál rum

A hozzávalókat jól kidolgozzuk. Meleg helyen, minimum szoba hőmérsékleten 60 percig kelesztjük a tésztát, majd 1 cm vastagságúra nyújtjuk. A tésztából fánkokat szaggatunk, azokat újabb 30 percig kelni hagyjuk.

Bő, Közepesen forró olajban kisütjük, első oldal fedő alatt körülbelül 1 perc, majd megfordítjuk a fánkot és fedő nélkül sütjük körülbelül 45 másodpercig a másik oldalt.

143 views Jan 13