Glutén- és tejmentes puncsszelet
Bővebben - More

Hozzávalók 24 szelethez: a piskótához: 2x6 tojás 2x4 evőkanál cukor 2x5 g sütőpor 2x6 evőkanál gluténmentes süteményliszt kevés víz a töltelékhez: 1 evőkanál kakaópor 4 evőkanál kávé 4 evőkanál rum 4 evőkanál porcukor 1 kis üveg sárgabaracklekvár a mázhoz: 20 dkg porcukor 2 evőkanál . meggylé 1 evőkanál rum 1 evőkanál vaníliapaszta 1 mokkáskanál piros ételfesték Elkészítés: Először sütünk 2 darab 6 tojásos piskótát egy 25x35 cm-es tepsiben. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A két lapot egymás után készítsük el! A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, robotgéppel átkeverjük, majd kevés vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt mindkét piskóta, akkor az egyiket felaprítjuk, és ízlés szerint elkeverjük a kakaóporral, a kávéval, a rummal, a porcukorral. (Mindenki annyi kávét, rumot, cukrot adjon hozzá, amennyit szeretne.) Annyi lekvárral lazítjuk, hogy kenhető massza legyen. A másik piskótát kettészeljük, mindkét felét megkenjük lekvárral. Az alsó lapra simítjuk a kávés tölteléket, és ráborítjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. Érdemes egy tálcát tenni a tetejére, hogy kicsit "összenyomja". Másnap elkészítjük a mázat. A hozzávalókból kenhető, de nem nagyon folyós mázat készítünk, elkenjük a sütemény tetején, és hagyjuk megszáradni, utána szeleteljük.

97 views Feb 13