Sokak kedvence: Sajttorta
Bővebben - More

Hozzávalók: Ingredients: zabpelyhes keksz: 10 dkg zabpehely 5 dkg liszt ½ kiskanál fahéj ½ kiskanál szódabikarbóna 1 tojás sárgája 5 dkg cukor 7 dkg vaj csipet só Sajtkrémes tészta: 75 dkg sajtkrém Mascarpone 15 dkg cukor 2 teáskanál vanília aroma 1 citrom reszelt héja 3 dkg kukorica keményítő 3 db tojás 20 dkg (20%-os) tejföl Citromos krém, melyet a megsült tésztára teszünk, majd egy napra hűtőbe rakjuk a süteményt 20 dkg tejföl 2 teáskanál citromlé 3 dkg porcukor Gyümölcsös öntet: 20 dkg piros bogyós gyümölcs (ha fagyos 1 evőkanál vízzel 3-4- perc alatt felolvasztani mikróban) 1-2 evőkanál méz Sütési idő fontossága: 200 C fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a tésztát, majd 30 percig 150 C fokon, lekapcsoljuk a sütőt és hagyjuk a süteményünket 30 percig a sütőben, ezt követően résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.

88 views Mar 9