Főtt marha meggymártással az örök kedvenc
Bővebben - More

Hozzávalók: 1kg Marha lapocka , 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma , só vagy kedvenc fűszer keverék, fekete egészbors, 2 üveg megybefőtt 2x350 gr töltőtömeg, + 2-3 dl víz , vagy friss meggy szezonálisan,kristálycukor ízlés  szerint, 4-5 db egész fahéj , 1/2 evőkanál szegfűszeg, 1 evökanál szegfűbors, fél citromnak a reszelt héja,4 csapott evőkanál liszt,2 dl tejszín,4 dl tej, sós vizban főtt burgonya tetszés szerint.A meggymártás tálalható még sült csirkével vagy bármely frissen kisütött hússal, de a mártás csak önmagában burgonyával is fogyasztható.Akinek nem áll rendelkezésre tejszín az a végén , egy 3-4 dkg vaj hozzáaadásával tudja még szebbé tenni a mártást. Ha éppen egy nagyon kellemes húsleves keretében fő meg a hús az is király .Ha alaplé formájában főzitek a hús , azt átszűrve késöbbiekben sok finom étel alapjául fel tudjátok használni

47 views Mar 16