Barackmustár - KÜLÖNLEGES BEFŐZÉS!
Bővebben - More

 



1 kg sárgabarack 1,5 dl cider vagy sör, pezsgő, bor 20 dkg cukor 4 evőkanál fehérborecet 1/2 citrom leve 1 teáskanál tárkony 1 kis ág kakukkfű 2 babérlevél 4 evőkanál mustárpor 2 evőkanál magos mustár só és frissen őrölt bors 1. A barackokat leforrázzuk, majd 5 perc múlva hideg vízbe tesszük és meghámozzuk, kimagozzuk. Egy lábasba szedjük, ráöntjük a cidert és közepes lángon 10-15 perc alatt puhára főzzük. 2. Hozzáadjuk a cukrot, ecetet, citromlevet, tárkonyt, kakukkfüvet, babérlevelet és további 15 percig főzzük. 3. Ekkor botmixerrel pépesítjük és tovább fűszerezzük a mustárporral, magos mustárral, sóval és frissen őrölt borssal. 5 percig forraljuk, majd megkóstoljuk. Ha kell még adjunk hozzá mustárport, sót, cukrot vagy ecetet, hogy pikáns, de harmonikus íze legyen. 4. Újraforrástól számítva 10 percig főzzük, majd steril, csírátlanított üvegekbe töltjük. Az üvegeket miután lezártuk, 5 percre fejjel lefelé fordítjuk, majd visszaállítjuk a talpukra őket. Így mehetnek a dunsztba, hogy lassan hűljenek ki. Felnyitás után 1 hétig őrzi meg a szavatosságát a hűtőben tárolva. Tipp: Ha nem szoktál befőzni, akkor azt javaslom, hogy használj hozzá dzsemfix 3:1 -et, hogy biztosan jó legyen az eredmény. A tasak hátoldalán szerepel, hogy mennyit kell használni 1 kg gyümölcshöz belőle. Tipp 2: Ha különleges vegán fogásra vágysz, akkor nyers, darabolt zöldségeket (pl. répa, cukkini, zeller, gomba) kenj meg vele és süssed meg sütőben, grillfokozaton 20 perc alatt.

55 views Jul 20