Whiskey-s fügefagyi
Bővebben - More

RECEPT 10 dkg barnacukor 1,5 dl tejszín 2 dkg vaj 0,5 dl Whiskey 25 dkg füge, felkockázva 1 csipet só 3 dl tejszín 10 dkg sűrített tej 1. Egy lábosba szórjuk a cukrot és közepes hőfokon hagyjuk, hogy karamellé olvadjon. Ha már szép karamell színű, öntsük hozzá a tejszínt és kevergetve főzzük addig, amíg újra felolvad benne a karamell. 2. Adjuk hozzá a vajat, a Whiskey-t, a fügéket és 1 csipet sót is. 3. A tejszínből kemény habot verünk, majd lazán belefogatjuk a sűrített tejet. Belekanalazzuk a fügés karamellmártás felét és lágyan átforgatjuk. Egy jól záródó dobozba simítjuk. A tetejére is kanalazunk a fügés mártásból és végül minimum 6 órára a fagyasztóba tesszük dermedni. Tálalás előtt hagyjuk 15 percig felengedni, hogy krémesebb legyen.

15 views Aug 11