Klasszik pita recept ◾ HÁZIAS, KÖNNYŰ, PRAKTIKUS
Bővebben - More

RECEPT Hozzávalók 8 nagy pitához: 22,5 dkg kenyérliszt (BL80) 22,5 dkg finomliszt (BL55) 8 gramm szárított élesztő (vagy 2 dkg friss) 2 evőkanál cukor 1 evőkanál só 3,3 dl víz 1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a liszteket az élesztővel, cukorral és a sóval. (Ha friss élesztőt használunk, akkor az előbb mossuk el langyos vízben, de nem kell megfuttatni, csak simára eldolgozni.) Hozzáadjuk a vizet és 5 percig dagasztjuk, amíg szép egyenletes lesz a felülete és nem tapad sem az edényhez sem a kezünkhöz. 2. Fóliával letakarva 30 percig kelesztjük, ha hűvösebb van, akkor 1 óra is kellhet neki. A lényeg, hogy duplájára növekedjen. Ezen a ponton egy jól záródó dobozba nyomkodva a hűtőbe tehetjük, ahol 1 hétig eltartható és bármikor ki lehet belőle venni kisütni 1-2 db-ot. Ha azonnal szeretnénk enni, akkor kiszakítunk belőle 10 dkg-os darabokat, amiket egyesével kis gombóccá formázunk, ahogy a videóban látjuk. 40 percig hagyjuk kelni. 3. Egy serpenyőt felforrósítunk. A tésztákat egyesével kinyújtjuk és oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük. A sütés ideje alatt fedjük le a serpenyőt, hogy gőz tudjon keletkezni és lazábbra süljön a tészta.

15 views Aug 29