Kakaós cruffin
Bővebben - More

 



Hozzávalók 12 db-hoz A tésztához: 20 dkg kenyérliszt 20 dkg finomliszt + a formázáshoz 8 dkg porcukor 8 gr porélesztő vagy 3 dkg friss 2 dl langyos tej 7 dkg puha vaj 1/2 teáskanál só A töltelékhez: 7 dkg puha vaj 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaópor 1. A kenyér- és a finomlisztet, porcukrot, porlészetőt egy keverőtálba szórjuk. Alaposan elkeverjük és lassan hozzáadagoljuk a tejet, miközben egy spatulával kevergetjük. Jöhet bele a vaj és a só, majd a kezünkkel alaposan kidagasztjuk kb. 5 perc alatt. Letakarva kb. 1 óra alatt dupljára kelesztjük. 2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk és 6 részre vágjuk. Kis gombockká formázzuk őket. A porcukrot és a kakaót egy tálkában összekeverjük. 3. Az első tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk ovális formára. Megkenjük a vajjal és egyenletesen meghintjük a cukros kakaóval. Szorosan feltekerjük és egy tálcára félretesszük. Elkészítjük a maradék 5 tekercset is és a hűtőbe tesszük őket 30 percre. 4. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy muffin tepsi mélyedéseibe kapszlikat teszünk. Ha letelt a hűtési idő hosszában félbevágjuk a tekercset és a vágott felével felfelé feltekerjük. Beleültetjük az előkészített kapszliba és a maradékot is ugyanígy elkészítjük. Ha megvagyunk hagyjuk 20 percet kelni, majd az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre.

23 views Sep 3