Joghurtos cukkinisüti ◾ KÜLÖNLEGES, EGYSZERŰ, ZAMATOS
Bővebben - More

A tésztához: 10 dkg puha vaj 17 dkg porcukor 1 csipet só 4 evőkanál olaj 3 teáskanál vaníliás cukor 1 teáskanál kezeletlen citromhéj 3 db tojás 28 dkg liszt 1 tasak sütőpor 8 dkg görög joghurt 15 dkg cukkini A mázhoz: 2 dkg görög joghurt 15 dkg porcukor 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy minimum 30 cm hosszú, 11 cm széles és 7 cm magas vekniformát sütőpapírral bélelünk. 2. A vajat, porcukrot, sót, olajat és vaníliás cukrot egy robotgéppel habosra keverünk. Belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk az első tojást. Robotgéppel keverjük habosra, majd jöhet a következő tojás, amit szintén dolgozzunk ki, mielőtt beleütjük az utolsót. 3. Belekeverjük a lisztet, sütőport és a görög joghurtot is. Belereszeljük a cukkinit és alaposan elkeverjük egy spatulával. Az előkészített formába simítjuk és 50 perc alatt készre sütjük. Mindenképpen ellenőrizzük, hogy a közepe átsült tűpróbával. 4. A kisült süteményt rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kis tálkában a joghurtot és a porcukrot kikeverjük. Fontos, hogy ha nem görög joghurtot használunk, akkor több porcukor kell bele, hogy sűrű mázat kapjunk. A mázzal jó vastagon bekenjük a sütemény tetejét és hűtőben hagyjuk 25 percet kötni, mielőtt megvágnánk. Tipp: 1. Süthetjük akár tortaformában vagy muffin formában is. 2. Joghurt helyett használhatunk tejfölt is, csak a máznál ügyeljünk rá, hogy jó sűrű legyen és fedni tudjon. Szükség esetén adjunk hozzá még porcukrot és akár több rétegben is csorgassuk rá a mázat. Ha még langyos sütit díszítünk, akkor nehezebb dolgunk lesz és a máz csúnyán megrepedezhet.

16 views Oct 2