Rozsos csokis keksz recept ◾ KÖNNYŰ, EGÉSZSÉGES, PAZAR
Bővebben - More

Hozzávalók 15 db-hoz: 5 dkg vaj 1 teáskanál őrölt kávé 4 evőkanál olaj 10 dkg barnacukor 4 evőkanál vaníliás porcukor 1 tojás 1 tojássárgája 3/4 teáskanál sütőpor 3/4 teáskanál szódabikarbóna 1 csipet só 10 dkg világos rozsliszt 5 dkg teljeskiőrlésű liszt 5 dkg finomliszt 10 dkg étcsokoládé 1. A vajat egy lábosban felolvasztjuk és addig hevítjük, amíg kicsit megbarnul és karamellizálódik. A barnított vajba szórjuk a kávét és elkeverjük. Végül belekanalazzuk az olajat is, és az egészet félretesszük hűlni. 2. A langyosra hűlt vajat átszűrjük egy keverőtálba. Belekeverjük a cukrot, porcukrot a tojással és a tojássárgájával. Majd jöhet bele a só, sütőpor és szódabikarbóna is. Beleszitáljuk a liszteket és egy spatulával keverni kezdjük. Amikor már kezd összeállni, hozzászórjuk a csokoládé nagy részét, keveset meghagyunk díszíteni. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd egy nagy csík fóliára szedjük. Hengert formázunk, szorosan feltekerjük és a mélyhűtőbe tesszük 30 percre. (Vagy a sima hűtőbe 1 órára.) Miközben hűl lehet rajta csinosítani, hogy szebb formája legyen. 3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk. A kekszrudat kicsomagoljuk 1 cm vastag szeletekre vágjuk és a tepsire sorakoztatjuk. Ha kell az alakját kicsit megigazítjuk. A maradék csokit elosztjuk rajtuk és mehetnek is sülni 12-15 percre. A sütőből kiemeljük és rácson hagyjuk kihűlni. Légmentesen zárható dobozban 3 hétig eltartható. Tipp: 1. Ezt a tésztát jó előre el lehet készíteni. A hűtőben akár 5 napot is állhat sütés előtt. Vagy a mélyhűtőben akár fél évet is. Éles késsel fagyosan is szeletelhetjük és süthetjük is rögtön. Nem kell megvárni, hogy kiengedjen. 2. A kávé elhagyható a tésztából vagy cserélhető kakaóra is. 3. Ha 4:1 édesítővel szeretnénk elkészíteni, akkor a összesen 4 dkg-ot tegyünk a tésztába. 4. A finomliszt helyett megnövelhetjük 5 dkg-al a rozslisztet a tésztában.

15 views Oct 5