Csokoládétorta / Szoky konyhája /
Bővebben - More

Hozzávalók:10 db tojás,7 evőkanál liszt ami 16 dkg ,3 evőkanál holland kakaópor ami 6 dkg,10 evőkanál porcukor ami 20 dkg,csipetnyi só,5-6 cl olaj de ez csak a kakaós piskótánál.Töltelék krém , csoki krém:75 dkg vaj,45 dkg csokoládé,60 dkg porcukor,3 evőkanál holland kakaópor ami 6 dkg .Ez a töltelék egy gazdag vastag krém , aki diszkrétebben szereti és ez a díszítésre is vonatkozik akkor :50 dkg vaj,30 dkg csokoládé,40 dkg porcukor,2 evőkanál holland kakaópor ami 4 dkg.A vízgőz felett megolvasztott csokoládénál figyeljetek , ne menjen a hőfok 45 C fok főlé mert akkor // megfő // a csoki !!!! A 28 " forma kivajazásához 2 dkg vaj, egy maroknyi zsemlemorzsa szükséges vagy sütőpapírral való kibélelés ! A piskóta sütése alsó felső módban történjen 180 C fokon .Sütési idő kb 40 perc ezt tűpróbával ellenőrizd ! Gázsütőknél 170 C fokot javasolnék mert kicsit erősebben sütnek ! 28 " kapcsos tortaformával dolgoztam a videóban .

76 views Oct 16