Mákos gyümölcskenyér csokoládéval és rumos meggyel
Bővebben - More

20 dkg vaj

20 dkg cukor

2 csomag vaníliáscukor

4 db tojás

10 dkg darált mák

40 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipetnyi só

125 ml tej

20 dkg étcsokoládé

20 dkg rumos meggy magozva

fél citrom reszelt héja

10 dkg fehércsokoládé

vaj a forma kikenéséhez vagy sütőpapír



Elkészítés:



Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.



Előzetesen egy fontos figyelmeztetés a siker garantálása végett: az összes hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie.



A csokoládét összevágjuk egészen apróra. Robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Belereszeljük a citrom héját. Egy másik edényben a lisztet összekeverjük a mákkal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adagoljuk, közben a tejből is mindig adunk hozzá. A végén beleforgatjuk csokoládédarabokat és a kinyomkodott rumos meggyet. A tésztát kivajazott-lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) püspökkenyér-formába töltjük, és a sütőben 1 óra alatt készre sütjük.



Megjegyzés: rumos meggy helyett kitűnően működik sima meggybefőttel is, pláne, ha gyerekek számára (is) készül.

87 views Dec 16, 2016