Túrókrémes epertorta
Bővebben - More

Hozzávalók

• 5 db tojás

• 5 evőkanál kristálycukor

• 5 evőkanál liszt

• 50 dkg tehéntúró

• 6 és fél evőkanál porcukor

• 2 csomag vaníliás cukor

• 1 csomag zselatinfix

• 3 dl habtejszín

• 7 evőkanál eper lekvár

• 50 dkg eper



Elkészítés

1. A tojások sárgáját 3 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük.

2. A fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verjük.

3. Hozzákeverjük a tojássárgájához.

4. Az 5 evőkanál lisztet rászitáljuk, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

5. A masszát 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk.

6. Előmelegített sütőben 140-160 fokon 30-35 percig sütjük.

7. Amikor kihűlt kettévágjuk.

8. A túrót 6 evőkanál porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral ízesítjük.

9. A zselatint tejben feloldjuk, majd a túróhoz keverjük.

10. A tejszínhabot habbá verjük.

11. Hozzákeverjük a túróhoz.

12. A tortalapok egyik oldalát a lekvárral megkenjük.

13. Az egyiket lekváros oldalával felfelé visszatesszük a tortaformába.

14. A fele túrókrémet rásimítjuk, majd a földarabolt epret belenyomkodjuk.

15. A maradék túrókrémet rákenjük.

16. A másik tortalapot lekváros oldalával lefelé a tortára borítjuk.

17. A tetejét porcukorral meghintjük.

27 views May 14