Málnával sütött túrótorta
Bővebben - More



Málnaszósz



Kristálycukor - 5–6 ek.

Vörösbor - 1 dl

Icefield málna, fagyasztott - 400 g

Málna, friss - 125 g



Túrótorta



Pilos túró, áttörve - 750 g

Goldessa natúr krémsajt - 150 g

Kristálycukor - 300 g

Castello só - 1 csipet

Castello liszt, a tésztába 

+ a málnához - 1–2 ek. - + 2 ek.

Citrom, reszelt héja - 1 db

Deluxe vaníliarúd, 

kikapart belseje - 1 db

Milbona habtejszín - 500 g

Tojás, egész - 6 db

Málna, friss - 125 g



Elkészítés:



Málnaszósz



A cukrot megkaramellizáljuk, majd kevés vörösbort adunk hozzá. Lassan forraljuk, míg a karamell elolvad, majd hozzáadjuk a fagyasztott málnát. Néhány percig forraljuk, sűrítjük, végül forrón átpasszírozzuk. Amíg forró, friss, egész málnát adunk hozzá, de tovább már nem forraljuk, ne legyen főttes íze az egész málnaszemeknek.



Túrótorta



A túrót és a krémsajtot krémesre keverjük, közben hozzáadjuk a cukrot, sót, 1–2 evőkanál lisztet, a reszelt citromhéjat, a vaníliát, a tejszínt és az egész tojásokat. Egy magas falú serpenyőt, esetleg tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a széle nyugodtan lehet gyűrött. A tojásos túrómasszát beletöltjük, majd gazdagon megszórjuk lisztbe hempergetett málnaszemekkel.

Előmelegített, 210 °C-os sütőben sütjük 40 percet, míg a massza remegősen megszilárdul, a teteje pedig karamellás, sötétbarna lesz. Ne ijedjünk meg, ilyenkor a tészta forrón még nem teljesen szilárd, ez normális. Hagyjuk langyosra hűlni, addigra a torta is kellően megdermed, hogy szeletelni tudjuk. A málnaszósszal tálaljuk.




  •  

58 views Jun 14