Mini pizza
Bővebben - More

Tészta: 0.50 kg liszt // 4 dkg élesztő // 1 dl olívaolaj // csipet só, bors, cukor // friss bazsalikom



A tésztához összekeverjük a hozzávalókat és meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. Kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, megkenjük paradicsomos vagy tejfölös alappal, majd jól megrakjuk a feltétekkel. 250 fokon kb. 15 perc alatt ropogósra sütjük.



Tipp: Ha igazán finom paradicsomos alapot szeretnél, így készítsd:

Hozzávalók: 3-4 nagy paradicsom // 1 nagy fej vöröshagyma // 3-4 gerezd fokhagyma // friss oregano, bazsalikom // 2-3 evőkanál paradicsompüré // 1 dl paradicsomlé // olívaolaj // só, bors.



Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, add hozzá a paradicsompürét, a paradicsomlét, a hámozott, apróra vágott paradicsomot, sót, borsot, a fűszereket és egy kis vízzel jól főzd össze. 

19 views Jul 7