Cruffin
Bővebben - More

Tészta hat darabhoz:

300 g liszt (BL-55)

½ kocka Budafoki élesztő

45 g cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 g só

175 ml tej

200 g vaj

vaníliakrém és gyümölcsök a díszítéshez 



Elkészítés

A tészta hozzávalóiból csomómentes tésztát gyúrunk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületen harmadoljuk. Minden harmadot téglalap alakúra (kb. 40x15 cm) nyújtunk és megkenjük 50g olvasztott vajjal és cukorral megszórjuk. Ezután hosszábban feltekerjük és kettévágjuk. Minden fél tésztarészt a vágási oldalával felfelé feltekerünk és kizsírozott muffinformába helyezünk. A cruffinokat további 30 percig kelni hagyjuk. Végül 180°C-os sütőben légkeveréssel kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Végső lépésként elkészítjük a vaníliakrémet, majd a gyümölcsökkel együtt a kihűlt cruffinokra tesszük.

46 views Aug 30