Édes mandulás-citromos csiga málnával
Bővebben - More

Tészta:

490 g liszt

1 kocka Budafoki élesztő

48 g cukor

4 g só

240 ml tej

56 g vaj (szobahőmérsékletű)

1 tojás (szobahőmérsékletű)

Töltelék:

14 g olvasztott vaj

48 g cukor

112 g marcipán

egy citrom reszelt héja

Máz:

120 g porcukor

1 csipet só

14 g olvasztott vaj

2 evőkanál tej

egy kis citromlé

egy citrom reszelt héja

néhány csepp mandulakivonat

A tésztához az összes hozzávalót összekeverjük, addig, amíg egy homogén, rugalmas masszát kapunk. A tésztát letakarva kb. 40 percig kelni hagyjuk, majd lisztezett felületen kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. A cukrot és a reszelt citromhéjat eloszlatjuk a tésztán, ezután pedig megkenjük a marcipánnal. A tésztát félbehajtjuk, és egy éles késsel csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkokból csigákat formázunk, és kizsírozott tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük őket. Kb. 30 percig ismét kelni hagyjuk őket, majd 180°C-os sütőben 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezve hagyjuk őket kihűlni, majd a mázat bőkezűen eloszlatjuk rajtuk és málnával díszítjük.

36 views Aug 30