Fűszeres sült pulykaszárny őszi tepsis zöldségekkel
Bővebben - More

Hozzávalók: Pulykaszárnyközép - 4 db Castello só - ízlés szerint Kania bors - ízlés szerint Primadonna olívaolaj - 4 ek Mikado szójaszósz - 2 ek Narancs leve és reszelt héja - ½ db Mikado pirospaprika - 1 kk Kania őrölt fahéj - 1 késhegynyi Burgonya - 50 dkg Sárgarépa - 2 db Fehérrépa - 2 db Zeller, felkockázva - 1 db Lilahagyma - 2 db Fokhagyma, szétszedve - 1 fej Narancs, felkarikázva - ½ db Primadonna olívaolaj - 4 ek Fetasajt - 10 dkg Petrezselyem, friss - ízlés szerint Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra. A pulykaszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Egy kis tálkában összekeverjük az olívaolajat, szójaszószt, narancslevet és héjat, a pirospaprikát és a fahéjat. Alaposan bedörzsöljük vele a szárnyakat. Tepsibe tesszük, alufóliával lefedjük, és 35-45 percig sütjük. Ekkor kivesszük, kiemeljük az elősütött húst, és a tepsibe tesszük a feldarabolt zöldségeket, amelyeket előtte egy uzsonnázótasakban összeforgattunk az olívaolajjal, sóval, borssal. A zöldségágy tetejére ültetjük a szárnyakat. A sütőt felvesszük 200 Celsius-fokra. Most már fedő nélkül, további 45-50 percig sütjük, amíg mind a zöldségek, mind a hús pirosra sül. Tálaláskor morzsolt fetasajtot és friss petrezselymet szórunk rá.

39 views Sep 2