Linzer karika videó recept
Bővebben - More

Hozzávalók: - 20 dkg cukor - 40 dkg margarin - 60 dkg liszt - 2 tojás - 1 citrom - 2 csomag vaníliás cukor - 1 üveg sárgabarack lekvár - 10 dkg porcukor Elkészítés: 1. 20 dkg cukrot 40 dkg puha margarinnal, 60 dkg liszttel, 2 tojás sárgájával, egy citrom reszelt héjával és 2 csomag vaníliás cukorral egy tálban kézzel összedolgozzuk. 2. Az így kapott cipóformát lefóliázva 1 órát hűtőszekrényben pihentetjük. 3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. 4. Egy teli és egy lyukas közepű virág alakú formával ugyanannyi mennyiséget szaggatunk ki a tésztából. 5. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc világosbarnára sütjük. 6. A még meleg tésztakarikákat 1-2 teáskanál sűrű sárgabaracklekvárral összeragasztjuk úgy, hogy alulra egy teli felülre egy lyukas közepű kerüljön. 7. Pár óra pihentetés után, mikor a tészta már kihűlt, porcukorral meghintjük a tetejüket.

19 views Oct 9