Stollen torta
Bővebben - More

Recept: 15g élesztő 3db tojás 1db vaníliarúd kikapart belseje 21dkg olvasztott vaj 21dkg porcukor 21dkg liszt 1db citrom reszelt héja 1db narancs reszelt héja 21dkg mazsola 21dkg pirított szeletelt mandula 9dkg cukor Az öntethez 400 ml tejszín állati 30dkg fehércsokoládé 1 db vaníliarúd kikapart belseje Elkészítése: A vajat felolvasztjuk vízgőz felett, a gőzhöz szükséges vízbe beleöntjük a mazsolát ázni. Lereszeljük a megtisztított narancs és a citrom héját. Egy nagy edényben a lereszelt héjakat összekeverjük az élesztővel, a porcukorral, a mandulával, a lecsepegtetett mazsolával, a tojássárgákkal és az olvasztott vajjal. A tojásfehérjéket felverjük a kristálycukorral, nem túl kemény habbá. Hozzáadjuk a mandulás egyveleghez, hablapáttal óvatosan összeforgatjuk és hozzáadjuk a lisztet. A Zila tortaformát kifújjuk tortaleválasztó spray-vel vagy kikenjük olvasztott vajjal, és hézagmentesen beletöltjük a masszát (ezt segítendő, nyugodtan odaütögethetjük a tortaformát az asztalhoz). 190°C-os előremelegített sütőben légkeverésen 40 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, elkészíthetjük az öntetet: az állati eredetű tejszínt gőzölésig hevítjük a vanília kikapart belsejével, majd a felhevített tejszínt a fehér csokira öntjük, pár percig állni hagyjuk, majd csomómentesre óvatosan elkeverjük. Utána hagyjuk kihűlni. Ha a torta megsült, fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát és a tortagyűrűt. A torta tetejét és oldalát megkenjük egy kis olvasztott vajjal, és meghintjük porcukorral. Amikor kihűlt, beletöltjük a krémet a torta üregeibe.

44 views Oct 20, 2017