Marcipános feketeerdő torta videó recept
Bővebben - More

Hozzávalók: 5 db 3 tojásos piskótalap készítéséhez: - 15 db tojás - 15 ek. liszt (22,5dkg) - 15 ek. cukor (30dkg) - 5 kk. sütőpor (1cs) - 12,5 dkg cukrozatlan kakaópor Meggykrém: - 2 üveg bontott meggy (60-70dkg) - 8 dl meggylé - 3 cs vaníliás pudingpor - 7,5ek cukor (15dkg) - 2 kk fahéj - 1 citrom - 0,5dl rum Csokikrém: - 1 tojás + 2 sárgája - 7,5 ek cukor (15 dkg) - 4,5 ek cukrozatlan kakaópor (8-9 dkg) - 6 púpos ek liszt (12 dkg) - 7 dl tej - 30 dkg margarin - 30 dkg cukor Bevonáshoz, díszítéshez: - 70dkg marcipán - 30dkg porcukor - 15dkg margarin - cukorvirág Elkészítés: 1. 3 tojás fehérjét kemény habbá verünk. 2. 3 tojás sárgáját 3ek cukorral fehéredésig keverünk, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet és a 2,5dkg kakaóport. Jól elkeverjük. 3. A masszába laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habot, vigyázva nehogy összetörjön. 4. Vajazott lisztezett sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 160 °C-on kb negyed óra alatt megsütjük. 5. Sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Ilyen módon elkészítjük az 5 db piskótalapot. 6. A meggykrémhez a meggylét a 3cs pudingporral, 15dkg cukorral elkeverjük és elkezdjük főzni, közben 0,5dl rummal, 2-3tk citromlével és 1kk fahéjjal ízesítjük. 7. Mikor elkészült és meghűlt, belekeverjük a kimagozott meggyet. 8. A csoki krémhez az egész tojást és a 2 sárgáját 15dkg cukorral habosra keverjük. 9. Hozzáadunk 8dkg kakaóport és 12dkg lisztet úgy, hogy közben 2dl tejjel lazítjuk az állagát. 10. 5dl tejet felforralunk, és a csokis masszát folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk, és sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. 11. 30dkg margarint 30dkg porcukorral habosra keverünk, és a meghűlt csoki krémmel összekeverjük. 12. Egy tortatálra egy piskótalapot teszünk és megkenjük a csokikrém felével. 13. A csokikrém tetejére tortalapot helyezünk és fél adag meggykrémmel megkenjük. 14. Megismételjük a 2 kenési folyamatot és végül egy tortalappal zárjuk le a tortát. Hűtőben szilárdítjuk 1-2 órát. 15. 30dkg porcukrot 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 16. A tortát bekenjük a vajkrémmel és tovább hűtjük. 17. A marcipánt kezünkkel átdolgozzuk és porcukorral meghintett gyúródeszkán 3mm vastagságúra kinyújtjuk. 18. Sodrófára feltekerjük a marcipánt, és erről leengedve befedjük vele a tortát. 19. Kiszúróformával díszeket formálhatunk, vagy cukorvirággal is díszíthetjük, melyeket kevés víz használatával ragasztunk rá a marcipánra.

44 views Oct 21