Püspökkenyér
Bővebben - More

150 gr bl55-ös liszt 150 gr porcukor. Én fele rész eritritet használtam 80 gr aszalt sárgabarack 80 gr aszalt mazsola, vagy vörösáfonya 80 gr kandírozott citrom 80 gr kandírozott narancs 100 gr mandula, legjobb a lapra vágott 1 kávéskanál sütőpor 1 zacskó vaníliáscukor 4 tojás 150 gr olvasztott vaj 80 gr süthető csokicsepp. Ha ilyet nem találsz, akkor tördelj bele csokoládét esetleg 2 evőkanál rum Az aszalt gyümölcsök ízlés szerint változtathatók A mázhoz: 100 gr legalább 70% kakaótartalmú étcsoki kevés olívaolaj Ha valaki nem szereti a tömény étcsokit, az fele-fele arányban adjon hozzá tejcsokit. Díszítésnek használhatsz mandulát, diót, csokiforgácsot, színes cukordíszeket, ami csak eszedbe jut. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Az aprított gyümölcsöket és a magokat tedd egy tálba, keverd el kevés liszttel, így nem süllyednek a süti aljára. Az olvasztott vajat a porcukorral, sütőporral, vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojásokat és a lisztet, majd keverd simára. Ha ez kész, akkor már csak óvatosan össze kell forgatnod a lisztezett gyümölcsökkel és az apróra tört csokival. Szilikonos forma esetén semmi dolgod nincs, mint belesimítani a tésztát, kétszer az asztalhoz csapni, hogy mindenhol kitöltse a formát, majd mehet a sütőbe. Egyéb sütőalkalmatosság esetén nem árt, ha kivajazod és lisztezed a formát. 50 perc alatt kész is, de érdemes egy tűpróbát is csinálni. 10 perc hűlés után vágd egyenesre a tetejét, így nem billeg majd, vedd ki a formából és díszítsd. Forralj egy kevés vizet egy lábasban, aminek a tetejére tudsz tenni egy másikat. Fontos, hogy a felső lábas ne érjen a vízbe! Csak gyöngyözzön alul a víz. Tördeld bele a csokit, adj hozzá egy evőkanálnyi olajat. Kavargasd, ha felolvadt, akkor mehet a sütire. Amikor még meleg nyomkodd bele a díszítést.

59 views Dec 1, 2017