A legfinomabb püspökkenyér
Bővebben - More

50 g mazsola. 50 g aszalt áfonya 50 g aszalt sárgabarack 100 g szeletelt mandula 50 g cukrozott citromhéj 50 g cukrozott narancshéj 160 g liszt ½ kávéskanál sütőpor diónyi vaj a formához plusz kicsi liszt 125 g vaj 150 g porcukor 10 g vaníliás cukor 4 tojás 2 evőkanál rum a díszítéshez: 100 g tortabevonó étcsoki 100 g tortabevonó tejcsoki 2 evőkanál olaj 20 szem hámozatlan mogyoró, vagy mandula 2 evőkanál morzsacukor, vagy egyéb díszítés Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágod és megszórod 2 evőkanál liszttel és lazán összekevered. Így nem süllyed a tészta aljára. Kikened az őzgerincet vajjal, megszórod lisztel a felesleget kirázod belőle. A vajat habosra kevered a porcukorral és a vaníliás cukorral majd mehetnek bele egyesével a tojások. Beledolgozod a lisztet a rumot, majd az aszalt-gyümölcs keveréket és mehet a formába. Kicsit érdemes az asztalhoz veregetni, így kitölti azt. Irány a sütő, 170 fokon 60 percre. Pihenjen a formában sütés után 10 percig. A csokibevonót meleg vízfürdő felett felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal és a süti tetejére csorgatjuk, hogy mindenütt bevonja. A gerinc tetejére a szeleteknél teszel egy-egy mogyit, vagy mandulát. A csokira még melegen szórhatsz egyéb díszeket. Minél tovább áll, annál finomabb.

168 views Nov 23, 2018