Bejgli Beigli Diós Mákos
Bővebben - More

Hozzávalók: Az alaptészta, Pozsonyi tészta: 1 kg átszitált finomliszt,40 dkg vaj vagy margarin, aki azt szereti,2 db tojásnak a sárgája,2.5 dl tej,10 dkg porcukor,2 dkg élesztő,1 kávéskanál só.Tojások szétválasztva a kenéshez.Ekkora mennyiségű tésztából 4 db nagyobb méretű bejglit készíthetsz. Diós töltelék:0.5 kg darált és gorombára vágott dió vegyesen,1.5 dl víz,10 szem szegfűszeg a forrázó vízbe,30 dkg cukor, 2 db citromnak a héja és egy db narancsnak a héja reszelve,1 evőkanál fahéj,8-10 dkg mazsola,3 cs. vaníliás cukor vagy 1 vanília rúdnak a kikapart belseje. Mákos töltelék:0.5 kg darált mák,1.5 dl víz,10 szem szegfűszeg a forrázó vízbe,30 dkg cukor,2 db narancsnak a héja és 1 db citromnak a reszelt héja,1 evőkanál fahéj,3 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília rúdnak a kikapart belseje. Aki szereti a mákosban is a mazsolát természetesen tehet bele úgy, mint a diósba is méltó helye van. A bejgliket tojás sárgájával megkenjük, hűvös helyen addig pihentetjük, míg az megszárad rajra , még egyszer átkenjük, sárgájával ismét hideg helyen pihentetjük mikor az is megszáradt rajta tojásnak a kikevert fehérjével átkenjük és egy 30 percen meleg helyen már kelesztjük tovább .200 C fokon alsó felső sütés módon 35 percig sütjük .A sütőből kivéve felvágás előtt hagyjuk, kihűlni ! Ha csak mákost vagy dióst szeretnétek készíteni akkor duplázzátok az adott töltelékeket.Tárolása miután kihűlt száraz hűvös helyen,így nagyon sokáig fogyasztható akár hetekig is !

496 views Dec 2, 2018