Csupa csokis csiga , kakaós csiga / Szoky konyhája /
Bővebben - More

Hozzávalók : 60 dkg finomliszt,3 dl langyos tej,3 dkg friss élesztő,8 dkg kristálycukor,1 csapot mokkás kanál só,1 evőkanál vaníliás cukor vagy 1 db vaníliás rúd kikapart belseje,5 dkg puha vaj. A töltelékhez:10 dkg éppen hogy felolvasztott vaj,12 dkg holland kakaó pór,15 dkg kristálycukor,15 dkg kemény étcsokoládé gorombára vágva , vagy étcsokoládé pasztilla ( granulátum ) , kenéshez 1 egész tojás és egynek a sárgája keverve.Sütése alsó felső módban 200 C fokon 12-15 perc sütőtől függően.Az alaptészta folyadék felvétele , a liszt sikértartalmától függően változhat + 3-5 cl tej hozzáadásával.

1,852 views May 9, 2019