Fehércsokis-mascarponés torta
Bővebben - More

250 g keksz. Csokisat vettem, és teljes kiőrlésűt. Mondjuk némi cukor ebben is van 500 g mascarpone 250 ml tejszín fél citrom leve 1 kiskanál vanília aroma. Vagy egy fél vaníliarúd kikapart magjai 50 g olvasztott vaj 150 g fehércsoki 500 g gyümölcs vegyesen. Áfonyát, szedret, ribizlit vettem 100 g cukor, vagy ennek megfelelő édesítő Törd össze a kekszet kézzel, vagy robotgéppel. A lényeg, hogy ne legyen nagyon apró. Olvaszd fel a vajat, erre a legjobb a mikro kiolvasztó fokozata. Keverd őket össze, majd szépen terítsd el egy tortaforma aljában. Én szoktam alátenni egy réteg sütőpapírt. Nyomkodd le egyenletesre mindenhol, majd tedd a hűtőbe. A mascarpone-t jó előre vedd ki a hűtőből. Vízgőz felett olvaszd fel a fehércsokit. Ezzel vigyázz, mert ha túlmelegíted, akkor kemény trutyivá áll össze. A lényeg, hogy az alsó edényben csak gyöngyözzön a víz. Verd fel a tejszínt. Keverd el a mascarpone-t az olvadt csokival, mehet hozzá a citrom leve, a vanília és a cukor, vagy édesítő is. Kóstold meg, ha neked nem elég édes, akkor adj még hozzá a cukorból. Ha szép egynemű az anyag, akkor óvatosan forgasd össze a felvert tejszínnel. Szórj a kekszalapra a gyümölcsökből, majd terítsd el rajta a krémet. Párszor érdemes az asztalhoz csapkodni, így biztosan kimegy belőle a levegő. Irány a hűtő, tálalás előtt szórd meg a maradék gyümölccsel és reszelj a tetejére még fehércsokit.

122 views Jul 8, 2019