Brookie recept ◾ A BROWNIE ÉS A COOKIE KERESZTEZÉSE
Bővebben - More

Hozzávalók egy 23 x 23 cm-es tepsihez: A cookie réteghez: 6 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliakivonat 1 db tojás 1 csipet só 15 dkg finomliszt 1 teáskanál sütőpor 5 dkg étcsokoládé lencse, vagy darabolt csoki 4 dkg tej csokoládé lencse, vagy darabolt csoki A brownie réteghez: 6 dkg puha vaj 10 dkg porcukor 1 db tojás 1 csipet só 2 dkg kakaópor 1/2 teáskanál sütőpor 4 dkg finomliszt 1 evőkanál vaníliakivonat 2 dkg étcsokoládé lencse, vagy darabolt csoki 2 dkg tej csokoládé lencse, vagy darabolt csoki Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy 23 x 23 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. 2. A keksz (cookie) réteghez a puha vajat, a porcukorral és vanília kivonattal kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és egy habverővel habosra keverjük. Spatulával beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Keverjük bele az étcsokoládét is. A tésztát az előkészített formába simítjuk egyenletes rétegben. Végül a tetejét szórjuk meg a tejcsokival. 3. A brownie réteghez a puha vajat, a porcukorral és a tojással alaposan kikeverjük. Sózzuk meg, keverjük el, majd szitáljuk bele a kakaóport, sütőport, a lisztet és dolgozzuk alaposan össze. Jöhet bele a vaníliakivonat, az ét- és a tejcsokoládé is. Forgassuk egyenletesen össze és simítsuk rá a keksz alapra. Tegyük az előmelegített sütőben 40-45 percre sülni. Kihűlés után szeletelhetjük. Tipp: 1. Ha nincs ekkora formád, akkor megsütheted egy 20-26 cm átmérőjű pite formában is. Nagyon csinosan lehet belőle kis cikkeket vágni.

27 views Oct 10