10 perces diós-szilvás
Bővebben - More

4 tojás 400 g liszt 200 g cukor. Én vegyesen használtam édesítős és barnacukrot 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliáscukor 1.5 dl olaj 1 kg szilva mosva, magozva 2 marék dió 1 csipet só 3 evőkanál barnacukor a tetejére őrölt fahéj A négy tojást kavard ki a cukorral és egy vaníliás cukorral. Szépen habosodjon, mehet hozzá a csipet só. Add hozzá a sütőport és az olajat, Ezzel is kavard össze, majd dolgozd bele a lisztet. Elég sűrű lesz a tészta, de ne aggódj, sütés közben szépen feldagad, omlós lesz és puha. Egy kivajazott, lisztezett tepsiben terítsd el, tedd rá a felezett szilvákat, morzsold rá a diót. Én megszórtam még egy vaníliás cukorral, és 3 kanál barnacukorral is. És a legfontosabb: a fahéj. Ezt is szórd a tetejére, így isteni illat lesz már sütés közben is. Süsd a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig.

45 views Oct 11