Sütőtökös rizottó recept camemberttel ◾ SÜTŐBEN KÉSZÍTVE, EGYSZERŰEN
Bővebben - More

Hozzávalók 2 személyre: 2 evőkanál olaj 1 fej lilahagyma (lehet sima vörös is) 2 gerezd fokhagyma 15 dkg kerekszemű rizs 2 csipet só 2,5 dl forró alaplé 4 dl forró sütőtökkrémleves 1/2 dl fehér bor 1 teáskanál zsálya (vagy 8-10 levél friss) 1 csipet frissen őrölt fekete bors 1 ág kakukkfű 2 ág bazsalikom 2 dkg parmezán sajt reszelve + a tálaláshoz 3 dkg forgácsolva 6 vékony szelet sütőtök (nálam muskotály, de lehet más sütnivaló fajta) 1 camembert sajt Elkészítés: 1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsibe (20 x 25 cm) kanalazzuk az olajat. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és a rizzsel, sóval együtt a tepsibe szórjuk és átkeverjük. 2. Felöntjük az alaplével, sütötöklevessel, fehérborral. Fűszerezzük zsályával, borssal, a kakukkfűvel, bazsalikommal, parmezánnal és alaposan elkeverjük. Rárakosgatjuk a tökszeleteket, a camembert sajtot és alufóliával szorosan lefedjük. 3. A sütőben 35 percig sütjük, majd kiemeljük és levesszük a fóliát. A tökszeleteket és a sajtot félrehúzzuk és a rizst alaposan átkeverjük, hogy az összeállt csomók szétessenek. A tetején elrendezzük a zöldséget és a sajtot és visszatesszük 15-20 percre sülni, vagy addig, amíg ízlésünknek megfelelően puha lesz a rizs. Tálaljuk extra parmezánnal. TIPP Fontos, hogy a rizs magas keményítőtartalmú legyen, vagyis kerek szemű, rizottóhoz vagy sushihoz ajánlott. Alaplé helyett lehet használni 2,5 dl vizet, plusz fél leveskockát, amit feloldunk a vízben. Sütőtökkrémleves helyett használhatsz 40 dkg sült és pürésített sütőtököt, de akkor pluszban fűszerezd az egészet több zsályával, fokhagymával, kakukkfűvel és kevés szerecsendióval. Fontos, hogy a felöntés előtt felmelegítsük az alaplevet és a levest, hogy hamarabb elkészüljön az étel. Ha hidegen öntjük rá, akkor 15-20 perccel tovább kell sütni.

31 views Oct 23, 2019