Brownie recept ◾ BELÜL LÁGY, KÍVÜL ROPOG
Bővebben - More

Hozzávalók 6 személyre: 22 dkg vaj 22 dkg étcsokoládé 15 dkg cukor 10 dkg barnacukor 4 db tojás 1 evőkanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor 1 csipet só 6,5 dkg finomliszt 3 dkg kakaópor Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 23x23 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk. A vajat alacsony lángon melegíteni kezdjük és az étcsokoládét apróra vágjuk. Ha már elolvadt a vaj, beleszórjuk a csokit és addig kevergetjük a lassú tűz felett, amíg teljesen elolvad. Fontos, hogy nem szabad gyorsan és magas hőre melegíteni, mert a csoki könnyen megég. Csak annyi hőt adjunk neki, amennyi az olvadáshoz kell. Ha simára olvadt félretesszük hűlni. 2. A cukrokat egy tálba mérjük, hozzáütjük a 4 tojást egyesével, meglocsoljuk a vaníliával és beleszórjuk a sót is. Kézi robotgéppel erős fokozaton 5-8 percig verjük, amíg a tojás kifehéredik és a cukor elolvad benne. 3. Beleforgatjuk a csokis vajat, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport és az egészet nagyon lazán belekeverjük, széles, nagy mozdulatokkal, mintha piskótát készítenénk. Ügyelve rá, hogy ne essen össze a tészta. Az előkészített tepsibe öntjük és 45 perc alatt készre sütjük. Ekkor még belül lágy és remegős, kívül viszont ropogósra sül a teteje.

18 views Oct 26