Szultán csókja ünnepi aprósütemény / Szoky konyhája /
Bővebben - More

Hozzávalók : 20 dkg porcukor , 3 db egész tojás, 1 cs vaníliás cukor, 3 db szegfűszeg egy kanál cukorral porrá zúzva vagy őrölt szegfűszeg használata javasolt, 1 késhegynyi őrölt fahéj,1 evőkanál rum ez opcionális,10 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor,5 dkg vágott füge, 2.5 dkg kandírozott narancsnak a héja, 2.5 dkg kandírozott citromnak a héja,5 dkg gorombára vágott dió ez lehet darált is,5 dkg pirított gorombára vágott mandula ez helyettesíthető pl török mogyoróval is , 10 dkg reszelt jó minőségű étcsokoládé , 10 dkg mazsola . Sütése alsó felső módozatban 170-175 C fokon aminek sütőtől függően 15 perc az elkészülési ideje ! Nem szabad sötétre sütni mert akkor már egy roppanós végterméket fogtok kapni , aki úgy szereti az tovább is sütheti egy kicsit ! A sütőlemezről csak a kivétel után kb 15 perccel kezdjük el leszedni mert máskülönben eltörik ! 

83 views Oct 27