Őszi Vegán Vacsoraötletek // Minestrone leves, Lasagne, Sütőtökös pite
Bővebben - More

Minestrone leves: Egy fej hagymát megpirítottam, majd felszeletelt répát és petrezselymet pirítottam hozzá. Ezután tettem hozzá a babot és a zöldbabot, felöntöttem egy kevés vízzel, beleraktam egy paprikát, és amikor megpuhult fűszereztem sóval, bazsalikommal, oregánóval és babérlevéllel. Ezután ment bele a paradicsomlé, majd a zöldségek olyan sorrendben, hogy a legkevesebb főzőidőt igénylőt tettem bele utoljára. A legvégén egy kevés spagettitésztát is főztem bele. Lasagne: Egy hagymát lepirítottam, majd búza alapú húspótló granulátumot pirítottam hozzá. Felöntöttem bazsalikomos paradicsomszósszal, és készítettem egy bolognai mártást. A besamelhez kb 2 evőkanál margarint olvasztottam, majd 2 evőkanál lisztet kevertem hozzá. Lassan öntögettem hozzá szójatejet, hogy a végén palacsintatészta szerű állagot kapjak. A rétegezésnél bolognai szósszal kezdtem, majd tészta, megint szósz, besamel és sajt, ezt annyiszor ismételtem, amennyi alapanyagom volt, majd 180 fokon megsütöttem. Akkor vettem ki, amikor egy villát átszúrtam rajta, és a tészta már megpuhult. Sütőtökös pite: Egy sütőtököt megsütöttem, majd kb 500g-ot összenyomogattam villával. Fűszereztem fahéjjal, szerecsendióval, kardamommal, egy csipet sóval, és agave sziruppal, majd kb 40g keményítőt, és egy doboz zabtejszínt kevertem hozzá, és összeturmixoltam. A tésztához 200g liszthez morzsoltam kb 200 g margarint, pici sót tettem bele, egy kanál barnacukrot, és összemorzsolás után 70ml szójatejet. Kinyújtottam, piteformába helyeztem, majd megtöltöttem a sütőtökkel, és a maradék tésztával diszítettem a tetejét. 180 fokon sült kb 40-50 percig, amíg a teteje meglirult, és a tészta megsült.

11 views Oct 29