Sült, csokis vaníliapuding ◾ HÁZIAS, KÖNNYŰ, MENNYEI
Bővebben - More

Hozzávalók 2-4 személyre: 5 dkg puha vaj + a formához 2 tojás 2 csipet só 10 dkg barna cukor 1 evőkanál vaníliakivonat 1 dl tejszín 2 dl tej 5 dkg liszt 1/2 teáskanál sütőpor 8 dkg étcsokoládé 1. Alaposan kivajazunk egy 18 x 18 cm-es formát és keresünk egy nagyobb méretű tepsit, amibe kényelmesen belefér. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra és felforralunk 1 liter vizet. 2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét és a sárgáját is tegyük 1-1 közepes méretű keverőtálba. A fehérjéhez szórjuk egy csipet sót és kézi robotgéppel verjük kemény habbá. 3. A sárgájához adjuk a cukrot, vajat, egy csipet sót és kézi robotgéppel összekeverjük. Hozzáöntjük a vaníliakivonatot és 3-4 percig habosítjuk, amíg a vaj halványsárga lesz és a cukor elolvad benne. Ekkor hozzákeverjük a tejszínt is. Belecsorgatjuk a tejet és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A kézi robotgéppel simára dolgozzuk. 4. Belereszeljük a csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán vagy nagyon-nagyon finomra aprítjuk egy késsel. Hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét is és óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Ha már sima beleöntjük az előkészített formába, amit a nagyobb tepsire helyezünk. A nagy tepsibe öntsünk annyi forró vizet, hogy a kis tepsi feléig érjen és így tegyük be a sütőbe, hogy gőzben tudjon sülni. 30-35 perc alatt tökéletesre sül.

18 views Nov 5