Márton napi Libacomb párolt káposzta Pit Boss grillen / Szoky konyhája /
Bővebben - More

Hozzávalók: 4 db libacomb , 4-5 fej vöröshagyma , 8 gerezd fokhagyma , 2-3 evőkanál libazsír ,só , 3 db babérlevél , 3 erős csipet fekete egész bors , kevés víz a pároláshoz.Párolt káposzta : 1.40 kg lila káposzta , 3 erős csipet só a káposzta lesózásához ezzel együtt később után ízesítésre sor kerülhet, 2 db vöröshagyma , 1 evőkanál liba zsiradék, 5 dkg kristálycukor , őrölt fekete bors , 1 kávés kanál őrölt kömény vagy ízlés szerint több is lehet , ízlés szerint ecet jelen esetben 20 csepp , 5 cl száraz fehér bor , vagy helyette pont ennyi száraz pezsgő .A hagymás tört burgonyához : 1.2 kg burgonya , 2 evőkanál zsír , só , őrölt fekete bors , 2 fej vöröshagyma.Sütése Grillen ! Lefedve párolni 120 perc 190 fokon , amikor kezd puhulni fedő nélkül szép pirosra , ropogósra sütni. Benti villany sütőben Lefedve párolni 180 C fokon 120 perc , amikor kezd puhulni 210 C fokon szép pirosra sütni ! A sütési idő nagy mértékben függhet a libacombok méretétől .

107 views Nov 9, 2019